Direkt zum Inhalt
News

Bevægelsessensorer sind eine Quelle der Fremtidens by

Når det kommer til smart og energieffektiv belysning er der ingen vej udenom bevægelsessensorer. Mulighederne med teknologien er mange, menmarket møder stadig en vis tøven hos kommunerne.

Hver dag er millioner af lygtepæle og anden gadebelysning over hele verden tændt, også på tidspunkter, hvor der ikke er behov für det. Ifølge den hollandske virksomhed Tvilight, der Produzent smart gadebelysning, koster gadebelysningen i Europa 27 millioner euro om dagen.

Et af skridtene i retning mod bedre, smartere og meget energieffektiv gadebelysning äh bei bruge bevægelsessensorer. I Europas førende living lab für intelligente udendørsbelysning og Smart City-teknologier, DOLL Living Lab in Albertslund, hvor mange store virksomheder demonstrerer deres produkter, har de bemærket en forandring imarktet.

„Mange af de Smart City-løsninger, der senest er blevet sat op i DOLL, har bevægelsessensorer og vi forventer at se mange flere fremover“, siger Kim Brostrøm, der er leder af DOLL Living Lab.

„Vi ser også, at flere og flere virksomheder arbejder sammen om at skabe nye produkter, fordi bevægelsessensorer kan kombineres med gadebelysning og trafiktælling, blank for at nævne nogle få p eksemangempler“

Sparer op til 80 Prozent Energie

Én af de virksomheder, der demonstrerer deres producter i DOLL Living Lab, er hollandske Tvilight. Ifølge grundlægger og administrerende direktør Chintan Shah, Es gibt drei Geschäfte, die mit der Integration von Beatmungssensoren und Geräten ausgestattet sind.

„For det første kan bevægelsessensorer hjælpe med at spare en hel del energi, faktisk op til 80 procent. Vi regulerer lysstyrken i de mindre travle timer af døgnet ved at dæmpe lyset, når der ikke er nogen mennesker i et område. Så snart bevægelsessensoren opfanger activeitet, for eksempel en fodgænger, cykel eller bil, lyser de omgivende gadelygter automatisk op. I stedet for kun at tænde én lampe og lyse direkte på personen, skaber vi en ring af lys omkring personen for at øge vedkommendes sikkerhedsfølelse. Denne ring følger borgeren. Så det er ligesom Michael Jacksons moonwalk, men med gadelys“, forklarer Chintan Shah.

„Für det andet kan bevægelsessensorer bidrage til at Reducere omkostningerne til vedligehold, fordi lyset ikke brænder ved fuld styrke hele tiden, og for det tredje kan vi minimere lysforureningen, der forstyrrer fugredyr ve det.“

Bevægelsessensorer verstehen intelligente Planung

En af Tvilights produkter bliver brugt auf über 100 togstationer in Holland, und selskabet har vundet udbuddet om bei forsyne über 350 stationer mit smart belysning, der er baseret på bevægelsessensorteknologi.

„Togstationer ist en unik form for offentlige rum med ofte meget lange perroner. Der er meget få mennesker uden für myldretiden. Lyset skal være af en vis styrke af hensyn til ældre mennesker og personer med særlige behov. Med bevægelsessensoren kan vi regulere lysstyrken afhængig af, hvornår folk er der og dæmpe eller skrue op for lyset i henhold til det“, siger Chintan Shah.

Med bevægelsessensorerne kan Tvilight også lave “heatmaps” over togstationerne, som kan bruges til at indrette stationen smartere og placere faciliteter såsom informationsstande og kiosker, hvor Passagererne er, og til at vise rengøringsåognes flel für bloßes Rengøring.

Tvilight lancerer snart en række bevægelsessensorer, der kompatible med standarden ”Zhaga book 18”. Standarden er udviklet af det globale Zhaga-konsortium, der beste af internationale belysningsvirksomheder. Formulare bei sætte en række specifikationer op, der gør det muligt at anvende LED-lyskilder fra forskellige leandører på kryds og tværs und ich sammenhæng med en bevægelsessensor eller et kommunikationsmodul.

 

Artiklen blev oprindeligt udgivet af Tor 21