Saltar al contenido principal
Noticias

Actualización: Tvilight verlaagt energieverbruik en beperkt lichtvervuiling van straatverlichting

By 13 de diciembre de 20135 de febrero de 2020.Sin comentarios

Prorail, verantwoordelijk voor het merendeel van de treinstations en Nederland, start samen met de Delftse start-up Tvilight een proef voor doelgerichter gebruik van licht op perrons (DuurzaamBedrijfsleven). Op rustigere escalinatas kan het licht prima gedimd worden als er 's avonds en' s nachts geen reizigers aanwezig zijn. De technologie van Tvilight, in eerste instantie ontwikkeld voor het adaptief dimmen van straatverlichting, vind hier een mooie nieuwe toepassing.

De proef start op drie station en Drenthe (Beilen, Hoogeveen y Meppel). Hier zal de perronverlichting worden gedimd tot 40% wanneer er geen mensen aanwezig zijn. Las prestaciones van de automatische dimmers zullen een jaar lang worden gemonitord, bij succes zal Prorail de technologie uitrollen naar all station die het in beheer heeft. Dat scheelt dan niet alleen een flink in de energiekosten maar reduceert ook de lichtvervuiling voor omwonenden.

Por Thijs ten Brinck

Publicado en December 13, 2013

Desde: http://www.wattisduurzaam.nl/3410/energie-besparen/smart-grids/tvilight-verlaagt-energieverbruik-en-beperkt-lichtvervuiling-van-straatverlichting/