Saltar al contenido principal
Notícias

Actualizar: Tvilight verlaagt energieverbruik y beperkt lichtvervuiling van straatverlichting

Prorail, verantwoordelijk voor het merendeel van de treinstations en Nederland, comienza con la puesta en marcha de Delftse Tvilight een proef voor doelgerichter gebruik van licht op perrons (DuurzaamBedrijfsleven). Op rustigere perrosns kan het licht prima gedimd worden als er 's avonds en 's nachts geen reizigers aanwezig zijn. Furgoneta tecnológica Tvilight, en un primer instante ontwikkeld voor the adaptief dimmen van straatverlichting, vind hier een mooie new toepassing.

De proef start op drie station en Drenthe (Beilen, Hoogeveen y Meppel). Hier zal de perronverlichting worden gedimd tot 40% wanneer er geen mensen aanwezig zijn. Las prestaciones van de automatische dimmers zullen een jaar lang worden gemonitord, bij succes zal Prorail de technologie uitrollen naar all station die het in beheer heeft. Dat scheelt dan niet alleen een flink in de energiekosten maar reduceert ook de lichtvervuiling voor omwonenden.

Por Thijs ten Brinck

Publicado en December 13, 2013

Desde: http://www.wattisduurzaam.nl/3410/energie-besparen/smart-grids/tvilight-verlaagt-energieverbruik-en-beperkt-lichtvervuiling-van-straatverlichting/