Saltar al contenido principal
Noticias

Bevægelsessensorer er en del af fremtidens por

By 26 de junio de 20193rd junio, 2021Sin comentarios

Når det kommer til smart og energieffektiv belysning er der ingen vej udenom bevægelsessensorer. Mulighederne med teknologien er mange, men market møder stadig en vis tøven hos kommunerne.

Hver dag er milloner af lygtepæle og anden gadebelysning sobre hele verden tændt, også på tidspunkter, hvor der ikke er behov para det. Ifølge den hollandske virksomhed Tvilight, der producerer smart gadebelysning, koster gadebelysningen i Europa 27 millones de euros om dagen.

Et af skridtene i retning mod bedre, smartere og meget energieffektiv gadebelysning er en bruge bevægelsessensorer. I Europas førende living lab for smart udendørsbelysning og Smart City-teknologier, DOLL Living Lab i Albertslund, hvor mange store virksomheder demonstrerer deres produkter, har de bemærket en forandring i markedet.

“Mange af de Smart City-løsninger, der senest er blevet sat op i DOLL, har bevægelsessensorer og vi forventer at se mange flere fremover”, siger Kim Brostrøm, der er leder af DOLL Living Lab.

“Vi ser også, en flere og flere virksomheder arbejder sammen om en skabe nye produkter, fordi bevægelsessensorer kan kombineres med gadebelysning og trafiktælling, desnudo para en nævne nogle få eksempler på de mange mulfigøheder,”.

Sparer op hasta 80 procent energi

Én af de virksomheder, der demonstrerer deres produkter i DOLL Living Lab, er hollandske Tvilight. Ifølge grundlægger og administrarende direktør Chintan Shah, er der tre store fordele ved at integrere bevægelsessensorer i gadebelysning.

“Para det første kan bevægelsessensorer hjælpe med at spare en hel del energi, faktisk op til 80 procent. Vi regularer lysstyrken i de mindre travle timer af døgnet ved at dæmpe lyset, når der ikke er nogen mennesker i et område. Så snart bevægelsessensoren opfanger aktivitet, for eksempel en fodgænger, cykel eller bil, lyser de omgivende gadelygter automatisk op. I stedet for kun at tænde én lampe og lyse direkte på personen, skaber vi en ring af lys omkring personen for at øge vedkommendes sikkerhedsfølelse. Denne ring følger borgeren. Så det er ligesom Michael Jacksons moonwalk, men med gadelys,” forklarer Chintan Shah.

“Para det andet kan bevægelsessensorer bidrage til at reducere omkostningerne til vedligehold, fordi lyset ikke brænder ved fuld styrke hele tiden, og para det tredje kan vi minimere lysforureningen, der forstyrrer natdyr og fugle, vedrug para det. "

Bevægelsessensorer understøtter planificación inteligente

En af Tvilights produkter bliver brugt på más de 100 togstationer en Holanda, og selskabet har vundet udbuddet om en forsyne más de 350 stationer med smart belysning, der er baseret på bevægelsessensorteknologi.

“Togstationer er en unik form for offentlige rum med ofte meget lange perroner. Der er meget få mennesker uden for myldretiden. Lyset skal være af en vis styrke af hensyn til ældre mennesker og personer med særlige behov. Med bevægelsessensoren kan vi regulere lysstyrken afhængig af, hvornår folk er der og dæmpe eller skrue op for lyset i henhold til det,” siger Chintan Shah.

Med bevægelsessensorerne kan Tvilight også lave "heatmaps" sobre togstationerne, som kan bruges til at indrette stationen smartere og placere faciliteter såsom informationsstande og kiosker, hvor passrerne er, og til en vise rengøringspersonalet, hvor bågör og en vise rengøringspersonalet, hvor brug påsör por mero rengøring.

Tvilight lancerer snart en række bevægelsessensorer, der er kompatible med standarden ”Zhaga libro 18.” Standarden er udviklet af det globale Zhaga-konsortium, der består af internationale belysningsvirksomheder. Formålet er en sætte en række specifikationer op, der gør det muligt en anvende LED-lyskilder fra forskellige leverandører på kryds og tværs og i sammenhæng med en bevægelsessensor eller et kommunikationsmodul.

 

Artiklen blev oprindeligt udgivet af Puerta 21