Passer au contenu principal
Actualités

Bevægelsessensorer er en del af fremtidens par

By 26 juin 2019Juin 3rd, 2021Sans commentaires

Når det kommer til smart og energieffektiv belysning er der ingen vej udenom bevægelsessensorer. Mulighederne med teknologien er mange, menmarket møder stadig en vis tøven hos kommunerne.

Hver dag er millioner af lygtepæle og anden gadebelysning over hele verden tændt, også på tidspunkter, hvor der ikke er behov for det. Ifølge den hollandske virksomhed Tvilight, der producteur smart gadebelysning, koster gadebelysningen i Europa 27 millions d'euros om dagen.

Et af skridtene i retning mod bedre, smartere og meget energieffektiv gadebelysning er at bruge bevægelsessensorer. I Europas førende living lab for intelligent udendørsbelysning og Smart City-teknologier, DOLL Living Lab i Albertslund, hvor mange store virksomheder demonstrerer deres produkter, har de bemærket en forandring imarket.

« Mange af de Smart City-løsninger, der senest er blevet sat op i DOLL, har bevægelsessensorer og vi forventer at se mange flere fremover », siger Kim Brostrøm, der er leder af DOLL Living Lab.

« Vi ser også, at flere og flere virksomheder arbejder sammen om at skabe nye produkter, fordi bevægelsessensorer kan kombineres med gadebelysning og trafiktælling, nu à nævne nogle få de eksempligher.

Pièce de rechange op til 80 procent energi

Én af de virksomheder, der demonstrerer deres produkter i DOLL Living Lab, er hollandske Tvilight. Iflge grundlægger og administrerende direktør Chintan Shah, er der tre store fordele ved at integrere bevægelsessensorer i gadebelysning.

«Pour det første kan bevægelsessensorer hjælpe med at spare en hel del energi, faktisk op til 80 procent. Vi regulerer lysstyrken i de mindre travel timer af døgnet ved at dæmpe lyset, når der ikke er nogen mennesker i et område. Så snart bevægelsessensoren opfanger aktivitet, for eksempel en fodgænger, cykel eller bil, lyser de omgivende gadelygter automatisk op. I stedet for kun at tænde én lampe og lyse direkte på personen, skaber vi en ring af lys omkring personen for at ge vedkommendes sikkerhedsfølelse. Bague Denne følger borgeren. S det er ligesom Michael Jacksons moonwalk, men med gadelys », forklarer Chintan Shah.

« Pour det andet kan bevægelsessensorer bidrage til at reducere omkostningerne til vedligehold, fordi lyset ikke brænder ved fuld styrk hele tiden, og for det tredje kan vi minimere lysforureningen , der natfu ryset dét.

Bevægelsessensorer comprendre la planification intelligente

En af Tvilights produkter bliver brugt p plus de 100 togstationer i Holland, og selskabet har vundet udbuddet om at forsyne plus de 350 stationer med smart belysning, der er baseret på bevægelsessensorteknologi.

“Togstationer er en unik form for offentlige rum med ofte meget lange perroner. Der er meget få mennesker uden pour myldretiden. Lyset skal være af en vis styrke af hensyn til ældre mennesker og personer med særlige behov. Med bevægelsessensoren kan vi regulere lysstyrken afhængig af, hvornår folk er der og dæmpe eller skrue op pour lyset i henhold til det », siger Chintan Shah.

Med bevægelsessensorerne kan Tvilight også lave “heatmaps” over togstationerne, som kan bruges til at indrette stationen smartere og placere faciliteter såsom informationsstande og kiosker, hvor passagererne er, og til at viser rengøringspersonal keret, hvor men pår shart pour un simple renngøring.

Tvilight lancerer snart en række bevægelsessensorer, der er kompatible med standarden "Zhaga livre 18." Standarden er udviklet af det globale Zhaga-konsortium, der består af internationale belysningsvirksomheder. Formålet er at sætte en række specifikationer op, der gør det muligt at anvende LED-lyskilder fra forskellige leverandører på kryds og tværs og i sammenhæng med en bevægelsessensor eller et kommunikations modulations.

 

Artiklen blev oprindeligt udgivet af Porte 21

Menu Fermer