Skip to main content
News

De Digitale Wereld: Succes voor slimme straatverlichting uit Groningen

Sommige bedrijven hebben de potentie om heel groot te worden. Omdat ze een goed nieuw product op de markt brengen, omdat ze de tijdgeest mee hebben of omdat ze een simpele oplossing hebben voor een wereldwijd probleem. Het Groningse Tvilight combineert deze drie zaken. Ze zijn een van de grootste spelers in de markt van intelligente straatverlichting

“Inmiddels opereert Tvilight internationaal, van Amerika tot Ierland, Duitsland, Canada en Australië. Het bedrijf heeft de ambitie om binnen vijf jaar wereldwijd bij de top drie te horen die software maakt voor slimme buitenverlichting. En dat zou dit Groningse bedrijf zo maar eens kunnen gaan lukken.”

Jarno Duursma

Tvilight begon met een aantal medewerkers bij het Groningse Launch Café in de Herestraat; een plaats waar jonge technologiebedrijven en freelancers uit de internet- en creatieve industrie elkaar ontmoeten en samenwerken. Toen Tvilight serieus begon te groeien, werd een kantoorpand aan de Westerhaven in de stad ingenomen. Daar werken op dit moment zo’n dertig mensen.

By Jarno Duursma

First published on March 23, 2015

From: http://www.rtvnoord.nl/nieuws/146861/De-Digitale-Wereld-Succes-voor-slimme-straatverlichting-uit-Groningen