Skip to main content
News

Groningse Tvilight verovert markt met intelligente straatverlichting

Het Groningse bedrijf Tvilight is marktleider op het gebied van intelligente straatverlichting. Tvlight leverde onder andere de slimme verlichting voor het grote P+R-terrein bij Hoogkerk, aan de rand van Groningen. Als op dat terrein niemand aanwezig is, wordt de verlichting gedimd tot 20 procent. Zodra detectoren beweging waarnemen, gaat de verlichting op de plekken waar dat nodig is op volle sterkte schijnen. Dit zorgt voor een energiebesparing van maar liefst 54 procent.

Intelligente straatverlichting kan een energiebesparing tot wel 80 procent opleveren en ook als het gaat om onderhoudskosten kan er flink, tot zo’n 50 procent, bespaard worden. De CO2-uitstoot gaat eveneens omlaag. ‘Tvilight intelligente straatverlichting is daardoor een unieke oplossing die sociale en verkeersveiligheid combineert met een forse besparing’, vat het bedrijf samen. Niet vreemd dus dat er inmiddels ook al vanuit het buitenland interesse is voor de Groningse techniek. Dat op nieuwszender CNN en in het populaire technologietijdschrift Wired op een lovende wijze aandacht werd besteedt aan Tvilight help daarin natuurlijk ook mee.

By Economie Groningen

Published on May 21 2014

From: https://economie.groningen.nl/themas/energie/nieuws/groningse-tvilight-verovert-markt-met-intelligente-straatverlicht