Skip to main content
News

Jaarlijks worden er miljarden uitgegeven aan het verlichten van straten waar niemand is

Chintan kreeg na zijn studie in Delft een goed betaalde baan. Hij moest vaak reizen voor zijn werk en vanuit het vliegtuig keek hij neer op de verlichte steden onder hem. Daarmee begon zijn nieuwe carrière.

“Het mooiste aan ons product is dat onze klanten en gebruikers het zo’n prachtige oplossing vinden. Het inspireert mensen om na te denken over energiegebruik. Het doet ze inzien dat met een kleine ingreep een substantiële verbetering kan worden bereikt. Niet alleen in Nederland trouwens. 50% van onze productie gaat richting het buitenland.”

Chintan Shah,CEO

De straatlantaarns van Tvilight nemen met sensoren waar of er mensen of auto’s aankomen en passen daar de lichtsterkte op aan. Bovendien “praten” de lampen met elkaar. Tijdens daluren (wanneer het niet druk is op straat) zijn de lichten gedimd. Als er een voetganger, fietser of auto de straat in komt, dan wordt de omgeving rondom de weggebruiker helder verlicht. Als er geen beweging wordt geregistreerd, blijven de lichten gedimd. Intelligente verlichting combineert op deze manier energiebesparing met veiligheid.

By City of talent

First published on October 24, 2014

From: http://www.cityoftalent.nl/content/groningen/talentenblog/jaarlijks-worden-er-miljarden-uitgegeven-aan-het-verlichten-van-straten-waar-niemand-is