Skip to main content
News

Urgenda Tour: Duurzaamheid in Groningen

Op tal van plekken vinden unieke duurzame initiatieven plaats. De DIT-redactie stak dit keer de provincie grens over en nam deel aan de Urgenda Tour door Groningen. Het werd een interessante tocht langs drijvende zonnepanelen, een ecologisch ingerichte wijk én een bezoek aan een koploper op het gebied van sensortechnologie.

“In Groningen zitten we hier direct met de gevolgen van de fossiele industrie. Gaswinning leidt hier tot enorm veel aardbevingen en bewoners hebben hier heel veel last van. Wij merken in Groningen daarom dat fossiele industrie gewoon echt passé is. Als wij in 2030 volledig energieneutraal willen zijn, dan moeten we vandaag beginnen. Lef en voorbeelden zijn hiervoor nodig. En daarom moeten wij vandaag gewoon beginnen.”

Nienke Homan

De tour start bij P+R Hoogkerk waar Sylvain Swaen, TVilight uitlegt dat te veel licht niet goed is, en helemaal niet nodig is. Swaen licht de mogelijkheden van intelligente straatverlichting door middel van sensortechnologie toe: “Met dynamische straatverlichting kan tot 80% bespaard worden door bewegingsensoren. Hiermee pakken wij onnodige lichtvervuiling aan.” Op het P+R terrein krijgen de aanwezige uitleg over de werking van deze innovatieve straatverlichting.

By Ditenergie

First published on June 9, 2015

From: http://www.ditenergie.nl/initiatief/urgenda-tour-duurzaamheid-groningen